Опасност дебне животните в Стара Загора, най-вече бездомните.Фонтанът, намиращ се в УМБАЛ

...
Опасност дебне животните в Стара Загора, най-вече бездомните.Фонтанът, намиращ се в УМБАЛ
Коментари Харесай

Изоставен фонтан се превърна в смъртоносен капан за животни СНИМКИ

Опасност дебне животните в Стара Загора, най-много бездомните.

Фонтанът, намиращ се в УМБАЛ " Професор лекар Стоян Киркович ", се трансформира в капан за животни. Управляващите би трябвало да вземат незабавни мерки съоръжението да бъде отстранено, защото така и така не се употребява по предопределение, или достъпът до него да бъде стеснен.

Котка е намерила гибелта си във фонтана, откакто е паднала в него. След котката във фонтана е попаднало и бездомно куче. Старозагорчани са се пробвали да го извадят, само че кучето било доста уплашенено и нападателно - по тази причина те подали сигнал, а на място дошъл екип, който е приспал животното и то е било изнесено на носилка. Снимки от случилото се бяха оповестени в обществената мрежа Facebook. Междувременно на една от тях се вижда и трупът на котката.



Изоставеният шадраван обаче не е капан единствено за животни - да си представим, че там може да се озове и малко дете, което може да пострада доста съществено, в случай че падне в него. 

Антон Антонов написа в обществената мрежа, че дворът на здравното заведение е доста замърсен и с голямото животинско многообразие - " съвсем колкото в зоопарка ", прибавя той. Светозар Върбанов също се включва с коментар по тематиката: " Кой ще вземе ограничения за глутниците в двора? Няма нито едно маркирано/кастрирано куче от тях! ", написа той.

Антоанета Тишева дава съответна концепция - откакто не се употребява по предопределение, най-добре фонтанът да се запълни с пръст.

" Може да се трансформира в цветна леха, само че това в днешно време звучи единствено като фантазия ", добавя Тишева.

" Ами има разновидности хиляди за неползвания шадраван, само че мозък и предпочитание няма! ", безапелационна е Марияна Янкова.

А Пламен Савов счита, че общината няма да вземе ограничения и предлага следното: " Намерете дъска и я залостете по диагонал в центъра на фонтана, където има междина, с цел да не може и вихър да я отмести. Другият вид е да намерите огромен клон и отново по този метод в центъра да го закрепите, тъй че животните да могат да излязат! Политическите тении за хората не ги е грижа, камо ли за животните... "

Ще чакаме ли още животни да намерят гибелта си във фонтана? Или пък ще чакаме хора да пострадат - от фонтана непосредствено в болничното заведение, това ли е решението? Старозагорчани чакат незабавни ограничения по въпроса!



Снимки: Тихомир Троев
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР